Esch is trots op 't Haventje dat in 2018 werd geopend met de tweede editie van Op Drift. Inmiddels kent het terrein een groene en bloemrijke aankleding en wil de organisatie er een Boulevard-achtige setting creëren.
Esch is trots op 't Haventje dat in 2018 werd geopend met de tweede editie van Op Drift. Inmiddels kent het terrein een groene en bloemrijke aankleding en wil de organisatie er een Boulevard-achtige setting creëren. Foto: Daisy Renders.

Op Drift gaat voor een ‘hemelse’ editie in Esch

Algemeen

Er komt volgend jaar weer een nieuwe editie van Op Drift in Esch. En dat past precies in het schema dat initiators Xaveer van Lokven en Marina van Grinsven ooit voor ogen hadden. ,,Je wilt niet te veel in herhaling vallen. Om de vijf jaar maakt het voor iedereen behapbaar en leuk”, aldus Van Lokven. Vrijdag 5 mei strijkt de derde editie wederom neer aan de Haarenseweg met als thema: ‘In H(e)aven’.

De eerste keer dat Op Drift werd gehouden, was in 2013 in de tuin van de familie Plantema aan de Baarschot. ,,We wilden iets ‘culturigs’ opzetten in Esch en lokaal talent een podium bieden”, blikt Van Lokven terug. ,,We werden toen overweldigd door het aantal bezoekers, maar ook door de vele aanmeldingen die we kregen”, gaat hij verder. Dat schreeuwde natuurlijk om een vervolg en dat kwam er vijf jaar later, in 2018. Toen werd de combinatie gezocht met de opening van ‘t Haventje en wederom trok een groot drijvend podium toen de aandacht, gevuld met veel lokaal talent.