Gildenbonds wijkt door regenval uit naar De Walnoot

De aanhoudende regen van zondag zorgde ervoor dat de Gildenbondsharmonie het geplande openluchtconcert bij vijver Heerewaerde naar de zaal van gemeenschapshuis De Walnoot verplaatste. Dat maakte de seizoenopening niet minder geslaagd.

Alle geledingen van de muziekvereniging kwamen zondag aan bod in De Walnoot. De zaal zat vol met publiek dat genoot van de bekende melodieën uit Disneyfilms die het leerlingenorkest hen voorschotelde. Onder leiding van dirigent Mari van Gils speelden de jonge muzikanten al snel de schroom van zich af. 

Renee Jansen zorgde ervoor dat iedere afdeling van de Gildenbondsharmonie werd aangekondigd. Dat deed zij ook bij de Big Band Boxtel, die het dit keer zonder zangeressen moest doen. Het repertoire van swingende latin, The Beatles en nummers als Chameleon van Maynard Ferguson en Take Five van Dave Brubeck gingen er bij het publiek in als koek.

VOORPROEFJE

Als laatste was het harmonieorkest aan de beurt. De muzikanten gaven een voorproefje van de muziek die op zondag 27 november gespeeld gaat worden tijdens het najaarsgala. De ouverture Orpheus in de Onderwereld gaf aanleiding voor het publiek om mee te klappen. Ook de selectie uit The Phantom Of The Opera kon de goedkeuring wegdragen, waarna klarinetsoliste Annemien van der Sloot virtuoos en sfeervol een aantal delen vertolkte van The Victorian Kitchen Garden.

Wervelend kwam het concert ten einde met de Farandole uit de Arlesienne Suite van Bizet waarna door muzikanten en bezoekers nog gezellig werd nagepraat.