Wim Ketelaars te gast tijdens Voorleeslunch

Voor de tiende keer dit jaar organiseert Bibliotheek Boxtel de Nationale Voorleeslunch. Op vrijdag 7 oktober, tijdens de Nationale Ouderendag leest Wim Ketelaars een verhaal voor bij Brasserie CIS. Bezoekers worden getrakteerd op lunch. De activiteit is in samenwerking met stichting Met je hart.

Ter gelegenheid van deze jubileumeditie van de Nationale Voorleeslunch hebben dit jaar liefst drie auteurs een speciaal verhaal geschreven: Bart Chabot, Kader Abdolah en Marion Bloem. Welk verhaal Ketelaars, onder meer bekend als oud-voorzitter van evenementenstichting Boxtel Vooruit, gaat voorlezen, blijft nog een verrassing. Na het verhaal is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een broodje bij Brasserie CIS. 

ISOLEMENT

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Bibliotheek Boxtel wil laten zien dat het een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding is die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg. Het luisteren naar een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige senioren door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen.

AANMELDEN

Deelname aan de voorleeslunch is gratis. Aanmelden is wel verplicht en kan vóór zondag 2 oktober via de website huis73.op-shop.nl óf telefonisch: 073-68 02 960. De activiteit is van 10.30 tot 12.30 uur bij Brasserie CIS aan de Eindhovenseweg 39.