BETER SPELENDE BOXTELAREN VERLIEZEN TOCH

ODC uit de beker door afstandsschot

ODC is er niet in geslaagd om door te bekeren. In Berlicum werd met 2-1 verloren van BMC. Nadat Stijn Pijnenburg de tricolores al vroeg op voorsprong had gezet, werd het nog voor rust gelijk. Na de pauze kreeg ODC de betere mogelijkheden maar sloeg de thuisploeg toe via een afstandsschot. En dat betekende het einde van het bekeravontuur.

Na een overwinning en een gelijkspel, moest ODC de derde bekerwedstrijd winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. Dat moest gebeuren in Berlicum waar het uit de derde klasse gedegradeerde BMC de tegenstander was.

De beginfase was voor de tricolores en dat leidde in de twaalfde minuut tot de verdiende openingstreffer. Ayoub Omair speelde Matai Seebregts vrij die het overzicht behield en Stijn Pijnenburg bereikte. Met een bekeken schot liet de jeugdige flankspeler van de tricolores de BMC-doelman Jesper Langenhuijsen kansloos.

ÉÉN KANS...

ODC speelde aardig en een tweede treffer hing in de lucht. In de eindfase stierven de Boxtelse aanvallen echter steeds in schoonheid. In de 24e minuut zette BMC na één kans de gelijkmaker op het bord. Na een vrije trap kopte Thijs Govers de bal over Robbie Roelofs in het doel.

De gasten hadden de grip op het spel al een tijdje verloren. Maar de thuisploeg werd niet echt gevaarlijk behalve dan vlak voor rust. Roelofs maakte de Berlicumse poging echter onschadelijk.

Na rust was de eerste grote kans voor ODC. Pijnenburg snelde aan de linkerkant langs een paar tegenstanders, zijn schot werd ternauwernood door doelman Langenhuijsen gekeerd. Even later kregen ook Stef van Alphen en de ingevallen JO19-speler Jop Broeren goede kansen, maar steeds ging de bal er niet in.

Na een dik uur spelen viel het doelpunt aan de andere kant. Dennis van der Steen stak namens BMC zomaar het veld over en haalde vanaf een meter of 25 uit: 2-1. ODC zette daarna vol aan maar het zat de ploeg van trainer Piet Drijvers niet mee. Bij een goede aanval raakte Van Alphen de paal en schoot Pijnenburg vanuit de rebound over.

ALLERLAATSTE MINUUT

In de allerlaatste minuut was de mee naar voren gekomen Stijn Smulders dicht bij de 2-2 maar zijn kopbal belandde uiteindelijk in de handen van sluitpost Langenhuijsen. Daardoor kwam er voor ODC een einde aan het bekertoernooi. De competitie is echter belangrijker en die gaat zondag 24 september van start. ODC voetbalt tegen Nieuwkuijk om 14.00 uur, dit seizoen de gebruikelijke starttijd bij thuiswedstrijden.