Door een fors tekort is niet zeker of het complete maatregelenpakket PHS doorgaat. Wel is volgens de gemeente Boxtel zeker dat de dubbele spoorwegovergang dicht gaat.
Door een fors tekort is niet zeker of het complete maatregelenpakket PHS doorgaat. Wel is volgens de gemeente Boxtel zeker dat de dubbele spoorwegovergang dicht gaat. Foto: Bas van den Biggelaar.

Vrije Tribune: Miljarden versus miljoenen

Algemeen

In Het Parool van afgelopen zaterdag las ik het artikel ‘Infrastructuur Amsterdam vraagt Rijk om veel extra geld’. Uit het betreffende artikel valt op te maken dat het Rijk, niet meer zoals voorheen, de luxueuze wensen van de stad, onvoorwaardelijk honoreert.

Het wensenlijstje van de Amsterdamse infrastructuur beslaat maar liefst acht miljard euro en betreft de aanleg van nieuwe wegen, tunnels bruggen en metrolijnen. Dit alles onder het mom van ‘allurebehoud’ voor de hoofdstad van Nederland. Het valt Amsterdam rauw op het dak dat het Rijk vraagtekens plaatst bij al die wensen en eindelijk inziet dat er meer regio’s zijn dan alleen de Randstad. 

Zo heeft onze gemeente Boxtel in al haar bescheidenheid geen wensenlijstje ingediend, maar men kampt wel hevig met hoofdzakelijk door derden (het Rijk, ProRail) veroorzaakte infrastructurele problemen. Nu valt Boxtel natuurlijk niet te vergelijken met Amsterdam, maar van forse ongelijkheid in de te verdelen rijksgelden is wel duidelijk sprake. Het bedra..