Boven van links naar rechts: Kieran van Zuijlen, Guus van Hal, Marenne van Eijgel, Lotte van de Ven, Willemijn Broeren, Julia van de Venne.
Midden van links naar rechts: Jurre van Hemert, Annelieke van Oirschot, Lisa Maas.
Onder van links naar rechts: Valery van Kasteren, Lot de Koning, Mare de Greef.
Boven van links naar rechts: Kieran van Zuijlen, Guus van Hal, Marenne van Eijgel, Lotte van de Ven, Willemijn Broeren, Julia van de Venne. Midden van links naar rechts: Jurre van Hemert, Annelieke van Oirschot, Lisa Maas. Onder van links naar rechts: Valery van Kasteren, Lot de Koning, Mare de Greef. Foto: eigen collectie.

Leerlingen JRL mogen weer op expeditie naar Bolivia

Algemeen

Vele leerlingen gingen hen al voor naar Cochabamba in Bolivia. De bekende expeditie van het Jacob-Roelandslyceum lag een paar jaar noodgedwongen stil vanwege de coronacrisis, maar eind april 2023 reizen twaalf scholieren af naar Zuid-Amerika om er vrijwilligerswerk te doen. Een heel avontuur.

Lot de Koning (15), Mare de Greef (15), Willemijn Broeren (16) en Jurre van Hemert (15) voeren het woord namens de groep die op expeditie gaat. Lot: ,,Leerlingen die mee wilden, moesten een brief schrijven met hun motivatie. Daar zijn er op school twintig van geselecteerd en uiteindelijk bleven er twaalf over.” Het viertal wil graag kinderen helpen die het minder goed hebben, kennismaken met een andere cultuur en ervaren dat niet overal op de wereld mensen in dezelfde welvaart leven als wij in Nederland. Jurre vult aan: ,,Voor mij is het ook wel extra uitdaging in mijn leven. Iets anders dan het gebruikelijke.” Lot is benieuwd wat al die nieuwe ervaringen met haar doen.