V.l.n.r: Thijs, Finn, Thomas en Ronin zijn in de Sint-Petrusbasiliek omdat ze die gaan nabouwen in Minecraft.
V.l.n.r: Thijs, Finn, Thomas en Ronin zijn in de Sint-Petrusbasiliek omdat ze die gaan nabouwen in Minecraft. Foto: Peter de Koning.

What’s Up, minecrafters?

Algemeen

Bibliotheek Boxtel biedt kinderen een meerdaagse workshop Minecraft. Met dit computerspel bouwen de deelnemers de Sint-Petrusbasiliek na. Voordat ze met hun laptops aan de slag gaan, nemen ze eerst een kijkje in het kerkgebouw. Hoe ziet dat er nu eigenlijk uit, zo’n basiliek. Fons van Heesch senior leidt de groep vandaag rond. Finn Lamers (10), Ronin Harthoorn (8), Thomas Hogeweg (10) en Thijs van Sambeek (11) zijn erbij.

Minecraft is een computerspel. Spelen jullie dit al lang? Ronin: ,,Volgens mij al vier jaar.” Finn: ,,Ik weet het niet precies. Ik ben er een poosje mee gestopt en nu speel ik het weer.” Thomas: ,,Ik denk drie jaar ongeveer.” Thijs: ,,Vier jaar volgens mij.”

Kunnen jullie mij iets uitleggen over het spel? Thomas: ,,Ik houd over een paar weken mijn spreekbeurt over Minecraft.” Vervolgens start hij een technische verhandeling die vooral voor kenners geschikt is. Hij maakt duidelijk dat spelers met blokjes kunnen bouwen, digitaal uiteraard.

Heb jij al een laptop bij je, Ronin? Hij antwoordt: ,,Nee, dit is een tablet om foto’s mee te maken.” Thijs: ,,Ik maak ook foto’s tijdens de rondleiding.”