Al voor de vijfde keer nemen leerlingen van basisschool De Spelelier deel aan het Dommeltheater. Zo laat de school zien hoe zij haar leerlingen al spelenderwijs laat leren.
Al voor de vijfde keer nemen leerlingen van basisschool De Spelelier deel aan het Dommeltheater. Zo laat de school zien hoe zij haar leerlingen al spelenderwijs laat leren. Foto: Peter de Koning.

Spelelier daagt leerlingen uit in creatie voor Dommeltheater

Algemeen

In de aula van basisschool De Spelelier worden de kinderen ‘in de gaten gehouden’ door een grote pop met een lamp op zijn hoofd. Het object staat klaar om gebruikt te worden voor de vijfde editie van het Dommeltheater dat zondag 25 september plaatsvindt in Boxtel. De school doet al sinds de allereerste keer mee aan het drijvend spektakel en weet steeds te verrassen met ingenieuze constructies om onder de bruggen door te komen. ,,Leerlingen, ouders en leraren werken hier aan mee”, aldus lerares Hélène Langenhuijsen.

Trots laat de Boxtelse schooljuffrouw de creatie voor het Dommeltheater zien. Het thema van dit jaar, Onderstroom, is op een subtiele wijze in het ontwerp én de uiteindelijke uitvoering op het water verwerkt. ,,We beelden hiermee uit wat we als onderwijsinstelling nu eigenlijk doen. De buitenstaander ziet kinderen die spelen, dat ligt aan de oppervlakte. Maar ondertussen zijn zij aan het onderzoeken en leren. Dit bouwwerk is eigenlijk onze schoolvisie”, legt ze uit.

Haar collega Femke Blom beaamt dat. Ook zij is al enkele jaren betrokken bij het Dommeltheater-project op de school en is nog altijd enthousiast. ,,We denken als team heel goed na over wat we onze kinderen laten doen en wat ze daar van kunnen leren. Zo gaat dat zondag ook op d..