Het gebouw van de Willibrordusschool kent veel gebreken. Nieuwbouw moet die allemaal in een klap oplossen.
Het gebouw van de Willibrordusschool kent veel gebreken. Nieuwbouw moet die allemaal in een klap oplossen. Foto: Albert Stolwijk.

Nieuwe school Esch vrijwel zeker mét huizen

Algemeen

Als er een nieuwe school in Esch komt, dan is dat vrijwel zeker in combinatie met woningen. De gemeente Boxtel heeft in het voorjaar een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren en daar zijn een drietal scenario’s uit voortgekomen. ,,Er is in het onderzoek voornamelijk gekeken naar de mogelijkheden met wonen”, geeft de gemeente desgevraagd aan.

De huidige Willibrordusschool is al jaren aan vervanging toe. Lang werd gesproken over nieuwbouw, maar de gemeente Haaren, waar Esch tot 2021 toe behoorde, zag meer heil in renoveren. Nu het dorp bij de gemeente Boxtel is gevoegd, wordt er anders gekeken naar de situatie. Wethouders Wim van der Zanden (ruimtelijke ordening) en Hans Heesen (onderwijs) zien mogelijkheden om een nieuwe school te bouwen én woningen te realiseren. Dit tot vreugde van schooldirecteur Annelies Jacobs en onderwijsorganisatie Cadans Primair, waar de Essche school onder valt.