De schoorsteenbrand in buurtschap Tongeren leek vanmiddag met een sisser af te lopen, maar enkele uren later moest de brandweer opnieuw uitrukken.
De schoorsteenbrand in buurtschap Tongeren leek vanmiddag met een sisser af te lopen, maar enkele uren later moest de brandweer opnieuw uitrukken. Foto: Sander van Gils.

‘Verduidelijk situatie Baroniestraat voor hulpdiensten’

Algemeen

Tot twee keer toe moest de brandweer zondag naar een woning in Tongeren om een schoorsteenbrand te doven. ‘s Middags rond half vier was de hulpdienst al ingeschakeld, ‘s avonds iets voor achten moest die opnieuw naar het buurtschap. Balans roept het college op de situatie in de Baroniestraat te verduidelijken voor hulpdiensten.

In eerste instantie leek de brand met een sisser af te lopen. Toen leek het rookkanaal te zijn ‘schoongebrand’. Maar rond half acht ‘s avonds klonken de sirenes van de brandweer wederom in Boxtel. Eenmaal gearriveerd werd met een ramoneur geprobeerd om de pijp schoon te vegen, maar dat werkte niet. Een muur op de bovenverdieping moest volgens de fotograaf ter plekke worden opengehakt om bij de buis te komen zodat brandende restanten konden worden verwijderd. Uit voorzorg lag er een brandweerspuit binnen zodat men direct kon ingrijpen indien nodig.