Gerian van Ooijen werd voor de elfde keer Boxtels golfkampioen bij de vrouwen. Jelle Habraken was de beste speler bij de mannen. Opmerkelijk, want hij maakte zijn debuut.
Gerian van Ooijen werd voor de elfde keer Boxtels golfkampioen bij de vrouwen. Jelle Habraken was de beste speler bij de mannen. Opmerkelijk, want hij maakte zijn debuut. Foto: eigen collectie.

Jonge golfer Jelle Habraken Boxtels kampioen

Algemeen

Een debutant ging er vrijdag bij de mannen met de titel Boxtels golfkampioen vandoor. Jelle Habraken kroonde zich tot winnaar bij golf- en countryclub Best. Gerian van Ooijen nam bij de vrouwen de trofee in ontvangst, haar elfde titel op rij.

Onverwacht maar niet minder verdiend kwam Jelle kwam met een knappe score van 81 slagen binnen. Een goede prestatie, zeker gezien de omstandigheden. Het weer speelde de deelnemers parten. Zij kregen tijdens de ronde te maken met een paar flinke regenbuien. Dit was dan ook te merken aan de scores: er werd duidelijk minder goed gespeeld dan tijdens voorgaande edities.

VERSCHILLEN

Stableford-kampioen werd Sander Graft. Er waren 44 deelnemers, hun handicap varieerde van 6.1 tot 36. Omdat de verschillen behoorlijk waren, werd er gespeeld in twee categorieën. De beste golfers speelden strokeplay, waarbij elke slag telt. De minder ervaren golfers speelden stableford, waarbij rekening wordt gehouden met hun handicap. 

Alle uitslagen

Strokeplay heren: 1. Jelle Habraken; 2. Joost van Geel. 

Strokeplay dames: 1. Gerian van Ooijen; 2. Francien Knoops. 

Stableford: 1. Sander Graft; 2. Bart Jan van Bragt; 3. Armand van de Langenberg; 4. Tomek Esser. 

Langste drive heren: Jelle Habraken. 

Langste drive dames: Jet Schoenmakers. 

Nearest to the pin: Gerian van Ooijen.