Het plaatselijke Theaterkoor Tint zong met enthousiasme eigentijdse nummers en gebruikte daarbij diverse attributen.
Het plaatselijke Theaterkoor Tint zong met enthousiasme eigentijdse nummers en gebruikte daarbij diverse attributen. Foto: Peter de Koning.

Culturale: ‘Nog groei in nieuwe aanpak’

Algemeen

Waar Culturale tijdens voorgaande jaren hoofdzakelijk in het teken stond van een veelheid aan optredens, koos de organisatie dit jaar voor een deels andere invulling. Tijdens de avond was het toneel voor een aantal artiesten, onder hen de zangers van het lokale theaterkoor TINT. De middag stond in het teken van verschillende workshops met aan het einde pannenkoeken én frietjes. Podium Boxtel voorzitter Paul van Alphen: ,,Er zit zeker nog groei in deze nieuwe aanpak. We hebben hier als bestuur al veel ideeën over.”

Van Alphen merkt dat veel gezelschappen nog niet klaar zijn om een voorstelling op te voeren. ,,Ze zijn wel begonnen met repeteren, maar het kost veel tijd een optreden in elkaar te zetten.” Hij is dan ook blij dat theaterkoor TINT zaterdagavond wel op de bühne verscheen. Een enthousiaste groep zangers en zangeressen bracht popsongs van onder meer deejay Armin van Buuren met een eigen draai. Ook liet het koor het publiek nummers raden door middel van het uitbeelden van de tekst.

ONBEKEND TALENT

Maarten Melis, voormalig cartoonist van deze krant, gaf op verrassend eenvoudige wijze uitleg over het tekenen van een cartoon. Met potlood en papier in de hand maakten de bezoekers de meest bijzondere creaties: onbekend talent kwam bovendrijven.