De deelnemers aan de Boxtelse zomerweek maakten prachtige zweefduiken op de eerste dag van het evenement.
De deelnemers aan de Boxtelse zomerweek maakten prachtige zweefduiken op de eerste dag van het evenement. Foto: Buurtsport Boxtel

ZAALHOCKEY, DANS, KUNST EN DIEREN

Onbekommerd geniet jeugd van zomerweek

Jeugdvakantiewerk was er jaar niet in Boxtel, maar wel een tweedaagse zomerweek. Donderdag en vrijdag genoten kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, onbekommerd van sport en spel en een dagje dierentuin.

De Vincentiusvereniging, Brede Scholen Boxtel en stichting Leergeld boden 26 deelnemertjes twee dagen vermaak. Kinderen voor wie een uitstapje naar de Beekse Bergen waarschijnlijk geen vanzelfsprekendheid is. Extra bijzonder dus, dat zij met een grote bus mee mochten naar het safaripark. 

CultuurBox en Buurtsport Boxtel namen de uitvoering van de zomerweek voor hun rekening, in samenwerking met hockeyclub MEP, Femke van Gorkum van cultuurorganisatie Snens uit Tilburg en de Boxtelse danseres Lotte Timmermans. Dankzij Voedselbank Boxtel konden de deelnemers gezamenlijk ontbijten en lunchen.

Loek van Grinsven werkt bij Buurtsport Boxtel en maakte beide dagen mee. ,,We hebben donderdag sportactiviteiten op touw gezet in de brede school  Wilgenbroek. Lotte verrichtte de opening van het programma. MEP heeft met de kinderen zaalhockey gespeeld." Ook de creativiteit van de deelnemertjes werd aangesproken. Femke van Gorkum zette hen met emmers aan het werk.

Vrijdag volgde een uitstapje naar de Beekse Bergen. Van Grinsven: ,,We hebben met de kinderen een mooie safaririt gemaakt en zijn ook nog naar Speelland geweest. Al met al twee fijne dagen."



p De deelnemers aan de Boxtelse zomerweek maakten prachtige zweefduiken op donderdag. Foto: Buurtsport Boxtel.