Kasteelconcert Gildenbonds nu Vijverconcert


Na vele jaren te gast te zijn geweest op de binnenplaats van kasteel Stapelen moet de Gildenbondsharmonie uitwijken voor de muzikale opening van haar seizoen. Op zondag 18 september treden vanaf 14.00 uur Big Band Boxtel, het leerlingenorkest en het harmonieorkest op bij vijver Heerewaerde achter gemeenschapshuis De Walnoot. 

Het karakter van de seizoensopening blijft onveranderd: gemoedelijk en licht van toon. Alle orkesten spelen publieksvriendelijke muziek en er kan tijdens het concert genoten worden van een drankje. 

AFSCHEID DIRIGENT

Het concert betekent voor dirigent Txemi Etxebarria een van zijn laatste concerten voor de harmonie. De muzikaal leider uit Spanje gaat vanaf november aan het werk bij een ander orkest. Tijdens het vijverconcert zal ook een voorproefje klinken van het galaconcert Vive La France waarmee de harmonie op 27 november na zo'n vijf jaar afscheid neemt van haar artistiek voorman. 

Het leerlingenorkest en Big Band Boxtel, die onder leiding staan van Mari van Geels, completeren de muzikale middag. De toegang tot het buitenoptreden is gratis. Bij slecht weer wijken de muzikanten uit naar de zaal van De Walnoot.