EERSTE THUISWEDSTRIJD GAAT VERLOREN

Zwaluw overvleugelt selectie van Essche Boys

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen dolf Essche Boys het onderspit. Zwaluw VFC uit Vught overvleugelde de gastheren in de bekerpartij en won met 0-2.

Vooraf had de thuisploeg al ingeschat dat het een zware wedstrijd zou worden tegen de stabiele derdeklasser. Desalniettemin bood Essche Boys redelijk tegenstand, al beperkte het elftal zich vooral tot verdedigen. Twee keer slordig balverlies bleek dodelijk.

Zwaluw had het meest balbezit, maar dit leidde in eerste instantie niet tot echte kansen. Uit hoekschoppen bleken de gasten wel gevaarlijk. Essche Boys loerde op de counter en brak af en toe uit. Het ontbrak het team aan een goede eindpass. De bezoekers hadden wel een splijtende pass in huis waaruit een enorme kans ontstond. Hun aanvaller faalde oog in oog met thuiskeeper Bart Spooren niet.

Na veertig minuten leek Zwaluw de voorsprong te verdubbelen. Het schot op doel ging echter naast.

DEUR IN SLOT

Ook na de rust bleven de gasten aanvallen. Een gevaarlijk schot van dichtbij ging over, in de 55e minuut. Namens de thuisploeg deelde Luuk Wolfs een speldenprikje uit. Hij stond recht voor de Vughtse doelman, maar miste. Het spel golfde wat heen en weer voordat de bezoekers een kwartier voor tijd de deur in het slot gooiden: 0-2. De Vughtenaren vonden het toen wel welletjes, de gastheren waren niet bij machte nog een echte wedstrijd te laten ontstaan. Lars van Wanrooij en Pim Laansma kregen kansen, zonder ze te verzilveren. Zondag voetbalt Essche Boys bij VCB in Biezenmortel, de bekerwedstrijd begint om 14.30 uur.