Zilveren speld Vincentius voor Jet van der Pasch


De kringloopwinkel aan de Stationsstraat in Boxtel vormde vorige week het decor voor een receptie vanwege het 25-jarig bestaan van de plaatselijke Vincentiusvereniging. Daags erna was er opnieuw een feestelijk moment. Jet van der Pasch, sinds de heroprichting secretaris van de hulporganisatie, ontving de zilveren Vincentiusspeld.

,,Iedereen vergeet het wel eens, maar een secretaris is toch echt de ondersteunende motor van een bedrijf of vereniging. Het zijn vaak harde werkers die er achter de schermen voor zorgen dat alles op rolletjes loopt", meldt een woordvoerder van de hulporganisatie voor mensen met een smalle beurs. Van der Pasch kent alle ins-and-outs van de lokale Vincentiusvereniging en is altijd in functie. 

Het viel niet mee om Jet in het zonnetje te zetten, want zij staat niet graag in de belangstelling. Maar het jubileum wilde Vincentius niet zomaar voorbij laten gaan. Via trucjes en omwegen lukte het om Jet vrijdagochtend te verrassen voordat de kringloopwinkel de deuren opende. Naast het zilveren insigne was er uiteraard ook een bos bloemen. De jubilaris moest vechten tegen de tranen, meldde ze overdonderd in een mailtje aan het bestuur.