...LINDA TOONEN...
...LINDA TOONEN...

LINDA TOONEN PUBLICEERT EERSTE BOEK

Inspiratie-doeboek dat moet helpen om je hart te volgen

Ze voelde zich als een vis in het water in haar baan als docent aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Maar na enkele jaren kwam psycholoog Linda Toonen tot de conclusie dat het 'wel klaar' was. Ze zegde medio 2019 haar baan op zonder zicht te hebben op een andere werkkring. De reacties uit haar omgeving zetten de oud-Boxtelse aan tot het schrijven een luchtig inspiratie-doeboek: Hartenreis.

De reacties op haar besluit laten volgens de al jaren in Den Bosch woonachtige schrijfster een menselijk dilemma zien. Kies je voor intuïtie en avontuur of voor veiligheid en zekerheid. ,,Diverse mensen uit mijn omgeving zeiden iets in de trant van: 'Ja, jij kunt dat makkelijk doen. Je bent vrijgezel en hebt geen kinderen. Maar ik heb een gezin, een hypotheek et cetera'. Toch heb ik er ook wel wakker van gelegen hoor", vertelt Linda (41). 

Met name moederschap maakt het moeilijk om ervoor te kiezen je baan op te zeggen, beseft de schrijfster. Ze sprak met vijf inspirerende vrouwen die op belangrijke momenten in het leven hun hart volgden. Welke onzekerheden ondervonden zij en hoe gingen ze daarmee om? En wat heeft het hen gebracht? Het zijn vragen waarmee Linda bevestiging zocht - en vond - in haar eigen beslissing om het rigoureus over een andere boeg te gooien. ,,Dat doe ik al tien, vijftien jaar. Ik ben niet zo'n kuddedier, zeg maar."

ANGSTEN OVERWINNEN

Hartenreis is het eerste boek dat Linda publiceert. Het kenmerkt zich door drie lijnen: Linda's eigen proces, de interviews met vijf vrouwen én oefeningen en opdrachten voor de lezer. ,,Want het is immers mijn beroep om mensen te helpen hun angsten en twijfels te overwinnen." 

Linda Toonen werkt momenteel enkele dagdelen per week bij Buro3O aan de Liduinahof in Boxtel. Daar helpt ze kinderen, jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen. Ook heeft ze haar eigen coachpraktijk: AandachtsPunt. Het door Paul van Dijk uit Eindhoven fraai vormgegeven boek verschijnt morgen, vrijdag 9 september bij uitgeverij Palmslag. 'Hartenreis' is voor 24,95 euro te koop via www.aandachts.nl.

Afbeelding