Opbrengst Boxtelse benefietactie voor Oekraïne nog lang niet op

Inwoners van de gemeente Boxtel gaven in maart gul tijdens een spontaan opgezet benefietconcert ten bate van de lokale opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het initiatief van Maarten Melis, daarbij geholpen door Roeland Heesbeen en Paul van Alphen, bracht 16.000 euro op. Het merendeel van dat geld is nog beschikbaar.

,,We hebben al wel diverse verzoeken ontvangen voor een bijdrage, maar uiteindelijk is er nog verhoudingsgewijs weinig uitgekeerd. Simpelweg omdat de hulpverlening op een andere manier kon worden geregeld", vertelt Maarten Melis. 

Hij noemt als voorbeeld een man die tijdens de vlucht zijn bril was verloren en geld nodig had voor nieuwe. Uiteindelijk is geen rekening ingediend bij de stichting E-fans die de opbrengst van de actie voor Oekraïne in Podium Boxtel beheert. Wel schonk de stichting een grote barbecue zodat de vluchtelingen samen kunnen eten. Ook de jaarcontributie van Boxtel's Harmonie voor het jonge saxofoontalent Timur Riadkova (zie artikel hiernaast) is uit de benefietactie betaald. 

Tal van plaatselijke bands en artiesten traden 18 maart gratis op in de theaterzaal aan de Burgakker. De entreegelden en de baropbrengst werden in het lokale hulpfonds gestort. Bovendien werden ruim honderd, door lokale ondernemers en organisaties geschonken, goederen geveild.