In Crëpes de la Bêtes verhaalt het gezelschap Hirondelles over de teloorgang van een gerenommeerd restaurant.
In Crëpes de la Bêtes verhaalt het gezelschap Hirondelles over de teloorgang van een gerenommeerd restaurant. Foto: eigen collectie.

VOLOP STRAATTHEATER EN MUZIEK

Bockesprongen maakt van 
Boxtel 'n openluchttheater

Van garagerock tot een crêpes-restaurant, van creatief experimenteren tot ´s werelds kleinste douanepost. Festival Bockesprongen maakt zondagmiddag 18 september weer een openluchttheater van hartje Boxtel. Liefhebbers van straattheater, live muziek en jeugdcreativiteit gaan gratis genieten van een verrassend en kwalitatief hoogstaand programma, beloven de organisatoren.

Na enkele jaren met coronaperikelen gaat festival Bockesprongen weer helemaal los. Met een vol en aansprekend programma. Op de Markt treden verschillende artiesten meerdere keren op. 

Zo brengt het duo Stenzel & Kivits de voorstelling The Flying Concert. Dit internationaal gerenommeerde tweetal mixt comedy en muziek op een heerlijke manier. Hirondelles speelt Crêpe de la bête, over een beroemd restaurant van een vooraanstaande familie op z´n retour. Evoluticum Humanitas gespeeld door theatergezelschap In eigen nat vraagt zich bij het stijgen van de zeespiegel af of de menselijke soort ten onder gaat aan zijn eigen halsstarrigheid of zich nog snel even aanpast. Checkpoint Henry (door Hendrik & Co) is de kleinste douanepost ter wereld. Een eigenzinnige controlfreak wijst bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf. 

De gastvrouwen van Fruitella zijn vanaf 13.30 uur doorlopend actief. Wie de weg of de kluts kwijt is of anderszins van het padje is geraakt, zal door hen op gepaste wijze worden begeleid tijdens Bockesprongen.

VUIGE GARAGEBLUES

Op het muziekpodium in de Oude Kerkstraat kunnen bezoekers synthesizermuziek verwachten van Lucas de Koning en heavy garagerock van Basura. Rats and Daggers is een vlijmscherp powertrio uit Utrecht rondom de charismatische Imara Speek. De uit Boxtel en Liempde afkomstige muzikanten van REMember Buffalo brengen een eerbetoon aan R.E.M. en The Tragically Hip. Het Eindhovense rocktrio Lokotov Mocktail is beïnvloed door muziek uit de laatste vier decennia van de vorige eeuw en zoekt qua genres de grenzen op. Le Garage sluit de muzikale optredens 's avonds af met vuige garageblues voorzien van een stampend ritme, stuwende gitaren en doorleefde harmonica. 

HYPNOTISEREN

Ook de jeugd komt aan zijn trekken tijdens Bockesprongen. De voorstelling Groenland van Jarno di Parno wordt vanaf 14.00 uur doorlopend opgevoerd op de Markt. Kinderen kunnen aanschuiven om zich te laten hypnotiseren door allerlei proefjes, experimentjes en groene testjes.

De entree tot alle activiteiten is zondag 18 september gratis.


p In Crêpes de la Bêtes verhaalt het gezelschap Hirondelles over de teloorgang van een gerenommeerd restaurant. | Foto: eigen collectie.

Henny van den Boom, zanger en gitarist van de Boxtelse band REMember Buffalo.
De groep In Eigen Nat speelt de voorstelling Evoluticum Humanitas.
Lockotov Mocktail.
De formatie Le Garage uit Utrecht sluit Bockesprongen 2022 muzikaal af.
Le Garage.
Voor de jeugd wordt tijdens Bockesprongen de voorstelling Groenland opgevoerd.
Remember Buffalo.
Basura.
La Garage