Musici zetten de vooraankondiging van Brass'n Woods luister bij. Het festival ging uiteindelijk niet door vanwege achterblijvende kaartverkoop.
Musici zetten de vooraankondiging van Brass'n Woods luister bij. Het festival ging uiteindelijk niet door vanwege achterblijvende kaartverkoop. Foto: Bas van den Biggelaar.

Brass ‘n Woods handelt financiële perikelen af

Algemeen

Het was een gewaagde en welkome impuls voor de blaasmuziek, het festival Brass ‘n Woods dat in juli plaats moest vinden. Maar de stekker werd eruit getrokken. Inmiddels zijn alle lopende financiële zaken afgerond, laat Liempdenaar Maarten Termeer weten, samen met Henriëtte Smulders initiatiefnemer van het festijn.

,,We hebben met iedereen goede afspraken kunnen maken, alle partijen zijn akkoord. Alle financiële zaken hebben we afgerond”, vertelt Termeer. ,,We hebben als stichting Muziekwoud in aanloop naar het evenement uiteraard kosten gemaakt. We hadden niet voldoende geld meer om iedereen schadeloos te stellen.”

De stichting heeft met de crediteuren af kunnen spreken dat facturen slechts deels betaald hoefden te worden. Daarnaast zagen veel ingehuurde muzikanten af van een vergoeding. ,,Daarmee hebben we een faillissement van de stichting af kunnen wenden. Als Muziekwoud wel failliet was gegaan, zou er nog minder overgebleven zijn voor iedereen”, legt Termeer uit.