Mannen van Naam is zaterdag 17 september de hoofdact van Culturale in Podium Boxtel. Tijdens het gratis toegankelijke evenement gaat het theaterseizoen van start.
Mannen van Naam is zaterdag 17 september de hoofdact van Culturale in Podium Boxtel. Tijdens het gratis toegankelijke evenement gaat het theaterseizoen van start. Foto: Jaap Reedijk.

Culturale: bonte mix bij aftrap theaterseizoen

Cultuur

Ooit was het de Uitmarkt, sinds 2018 heet de start van het nieuwe Boxtelse theaterseizoen Culturale. En onder die naam staat Podium Boxtel aan de Burgakker zaterdag 17 september van 15.30 uur tot bijna middernacht in het teken van concerten, voorstellingen, demonstraties en workshops. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, inclusief het optreden van hoofdact Mannen van Naam.

Mannen van Naam is een band die voortkwam uit folkmuziekgroep Pater Moeskroen. De formatie sluit Culturale af met een programma boordevol humoristische en melancholische luisterliedjes. ,,Culturale is ook dit jaar de vliegende start van een nieuwe kunst- en cultuurseizoen”, vertelt voorzitter Paul van Alphen van Podium Boxtel.

Het middagprogramma van Culturale (15.30-18.15 uur) omvat een reeks workshops waaraan jong en oud gratis kan deelnemen. Gevechtschoreograaf Jessica de Bont verzorgt schermlessen in films en theaters en bezoekt vaak scholen. Deelnemers leren hoe ze met een floret of sabel moeten omgaan. Natuurlijk gebeurt dit veilig. Finn Zweemer houdt tijdens Culturale enkele graffitiworkshops, illustratrice Marjolein Krijger geeft ..