In Lennisheuvel wordt heel wat geschilderd. Niet alleen het hout is roze.
In Lennisheuvel wordt heel wat geschilderd. Niet alleen het hout is roze.

MADELIEF BURGEMEESTER VAN VROLIJK BOUWDORP

In Lennisheuvel verrijst een gamehal

Noud Oomen (8) is druk aan het schilderen. Hij doopt zijn kwast nog maar eens goed in de grijze verf. ,,We maken een racebaan van Mario Kart", weet het jongetje. Twee meter verderop werken ook kinderen aan een kartbaan. Die ziet er weer heel anders uit. Debbie: ,,Er is ook een groepje met een eigentijds dambord bezig." Haar dochter Demie (9) vindt het erg leuk in het bouwdorp. ,,Ik heb al vaak meegedaan. We maken een gamecontroller, een Switch."

Tussen alle 'computergames' is gelukkig plek voor traditie. Twee trouwe vrijwilligers zijn al jaren aan het jeugdvakantiewerk in Lennisheuvel verbonden als de poppendokters. Ze 'genezen' elk jaar weer menig knuffelbeest. Een smartie als tabletje doet wonderen.

BURGEMEESTER

En er is een burgemeester op het terrein. Of eigenlijk een burgemeesteres, zoals ze met een kwinkslag wordt genoemd. Madelief van den Berg (12) heet ze en ze zit in groep acht. Haar taken? ,,Nou", grapt een staflid die haar introduceert, ,,we hebben hier een toiletwagen en die moet morgen..." 

Nee, ze hoeft niet schoon te maken. Burgemeester Ronald van Meygaarden bezoekt de jeugdvakantieweek vandaag, donderdag 1 september, en zijn 'collega' mag hem ontvangen. Madelief draagt net als Van Meygaarden een ambtsketen, maar niet van zilver.

VRIJWILLIGERS

Een heel legertje vrijwilligers leidt alle activiteiten in goede banen. Debbie: ,,Het is hartstikke leuk. Er zit weliswaar veel werk in, ook in de voorbereidingen, maar dat geeft niet. De kinderen kijken er echt naar uit, we zien ze gewoon genieten."

Jeugdvakantiewerk Lennisheuvel kan eindelijk, na twee jaar uitstel, het gouden jubileum vieren. Morgen, vrijdag 2 september vanaf 19.00 uur is er een feestavond voor het hele dorp. Een dag later houdt wijkorgaan Rond Kerk en Orion de Lennisdag. Er zijn wandel- en fietstochten die starten tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf gemeenschapshuis Orion. Aanmelden kan via bestuurrko@gmail.com. Vanaf 12.00 uur is er vermaak voor kleine kinderen en er wordt een jeu-de-boulestoernooi gehouden rond het dorpshuis, waar ook een fototentoonstelling is opgesteld.

ESCH EN LIEMPDE

Ook in de andere kerkdorpen van de gemeente Boxtel zijn er hutten gebouwd. In Esch heeft de jeugd hamer en zaag alweer opgeborgen. Jeugdvakantieweek Esch (JEsch) eindigde gisteren. Het thema was: JEsch bouwt aan een toekomst. Het bouwdorp in Liempde eindigt morgen. Daar doen meer dan tweehonderd kinderen aan mee. De organisatie heeft een marien thema gekozen: JVW gaat diep in de zee. De jeugd kruipt dan ook in de huid van piraten, zeemeerminnen en admiraals. Het bouwdorp vindt zoals gebruikelijk plaats achter sporthal Pius X.


Foto's: Bas van den Biggelaar (Lennisheuvel), Gerard Schalkx (Liempde) en Albert Stolwijk (Esch).

 

 

Ik zal die spijker in het hout krijgen hoe dan ook, lijkt dit meisje in Lennisheuvel te denken.
Deze Liempdse meisjes bekijken een haai van binnen. Ze lachen er vrolijk bij.
Sterke mannen helpen in Liempde een handje om zware pallets te dragen.
Geconcentreerd slaat dit Essche meisje een spijker vast.
Even de dorst lessen is ook belangrijk. Deze deelneemster in Esch neemt een slokje.
Madelief van den Berg draagt haar ambtsketen.