Het eerste vrouwenteam van MEP, hier in het rood en blauw, speelt tegen MHC Oss.
Het eerste vrouwenteam van MEP, hier in het rood en blauw, speelt tegen MHC Oss. Foto: Hans Verberk.

MET JE HART-TOPTOERNOOI VOORPROEFJE OP NIEUW SEIZOEN

Vaandelteams MEP stoffen sticks af

De hockeycompetities moeten nog starten, maar op de velden van MEP was het vrijdag, zaterdag en zondag al een drukte van belang. Het traditionele toptoernooi vond plaats. Dit keer droeg het de naam van stichting Met je Hart.

Zoals elke editie deden het mannen- en vrouwenteam van de Boxtelse hockeyclub mee aan het eigen toernooi met tegenstanders uit onder andere Amstelveen, Malden en Oss. 

Het evenement heette niet voor niets Met je Hart-toptoernooi. De hockeyers verzorgden al meerdere keren een leuk dagje uit voor kwetsbare oudere mensen: onder het genot van een hapje en een drankje konden die van een wedstrijd genieten. 

p MEP vrouwen 1, dit keer in het rood met blauw om voldoende af te steken tegen de tegenstander, in actie tegen Oss. Foto: Hans Verberk.


ZAND IN MOTOR MANNEN DUCKS

Softbalsters lijden dubbele nederlaag in Groenekan

De honkballers van Ducks en de softbalsters van het combinatieteam Ducks/Gryphons hebben geen beste zondag achter de rug. Beide eerste teams verloren, de vrouwen zelfs twee keer.

Ducks/Gryphons (DG) moest naar Groenekan voor een dubbele wedstrijd tegen Centrals/UVV. De gasten hadden het moeilijk in beide partijen. Laura van Zetten maakte in de eerste wedstrijd een fraaie vangbal, maar punten scoorden de bezoeksters niet. Het werd 5-0. In de tweede wedstrijd scoorde Linda Hanegraaf namens Ducks-Gryphons, maar daar bleef het bij. 8-1 voor Centrals /UVV.

Het eerste mannenteam van Ducks reisde zondag naar Nijmegen. Het trad aan tegen De Hazenkamp, waar het thuis nog van gewonnen had. Dat lukte nu niet, al was de Boxtelse selectie voor het eerst sinds de zomerstop compleet. Thor van den Dool en Max Denteneer sloegen elk twee punten binnen, maar daar bleef het bij voor de Boxtelaren. De thuisploeg scoorde negen keer.

SENIOREN 

Programma zondag 4 september

Cheetahs DS2 - Ducks DS2        10.30

Ducks/Gr. DS1 - Zwijndrecht DS1        13.00

Ducks H2 - Nuenen H2        11.00

Ducks/Gr. DS1 - Zwijndercht DS1        15.10

Ducks H1 - Vlaardingen Holy H1        15.00

JEUGD

Programma zaterdag 3 september

HBU21-1: Ducks - Mustangs        14.00