De kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg was maandagmiddag opnieuw het decor van een ongeval. Twee personenauto's botsten op elkaar met blikschade als gevolg.
De kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg was maandagmiddag opnieuw het decor van een ongeval. Twee personenauto's botsten op elkaar met blikschade als gevolg. Foto: Sander van Gils.

INZITTENDEN ONGEVAL KRUISBROEKSESTRAAT ONGEDEERD


Wéér bij die kruising op Ladonk...

PÅL JANSEN

Een 41-jarige vrouw uit Breda en een 67-jarige man uit Haaren kwamen maandagmiddag met de schrik vrij toen zij met hun voertuig op elkaar botsten. Er was alleen sprake van blikschade na het ongeval op de kruising van de Ladonkseweg met de Kruisbroeksestraat. Door het ongeval laait een oude discussie weer op: wat is dat toch met dat kruispunt op bedrijventerrein Ladonk?

De politie weet niet precies wat de oorzaak is. Het lijkt te gaan om een voorrangsfout. Een van de auto’s kwam bovenop een paaltje tot stilstand. In eerste instantie gingen de hulpdiensten uit van een ongeluk met letsel bij de betrokken personen, maar op locatie bleek dat niet het geval: niemand hoefde naar het ziekenhuis. De kruising werd ook niet afgesloten voor andere weggebruikers. 

MEERDERE ONGELUKKEN

Het kruispunt op Ladonk staat bekend als gevaarlijk. Ondanks de ruime inrichting vonden er de afgelopen jaren meerdere ongelukken plaats. Vorig jaar oktober is het nog grondig aangepakt om de situatie veiliger te maken. Er werden middengeleiders en verkeerszuilen geplaatst en een oversteekplaats voor voetgangers aangelegd op de Ladonkseweg. 

Er zijn criticasters die vinden dat de enkele jaren geleden veranderde voorrangssituatie teruggedraaid moet worden om het veiliger te maken op het beruchte punt. Auto’s op de Ladonkseweg moeten wachten voor verkeer op de Kruisbroeksestraat. Tot 2014 was dat juist andersom. 

Maar met de overzichtelijkheid op het kruispunt is op zich niets mis. Lange tijd wilde de gemeente dan ook niets weten van een aanpassing, maar mede onder druk van de publieke opinie ging het roer vorig jaar om. Alleen de voorrangssituatie werd niet teruggedraaid. Ook werd vóór oktober door sommigen gedacht dat het geheel rode vlak een boosdoener was omdat die gladheid zou veroorzaken. Dat werd vorig jaar dan ook weggefreesd.

De kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg was maandagmiddag opnieuw het decor van een ongeval. Twee personenauto's botsten op elkaar met blikschade als gevolg. Foto: Sander van Gils.