Deze Taverbo-spelers streden allemaal om de hoofdprijs: tijgerbalsem.
Deze Taverbo-spelers streden allemaal om de hoofdprijs: tijgerbalsem. Foto: Hans Verberk.

TAFELTENNISSERS WARMEN SPIEREN OP VOOR NIEUW SEIZOEN


Toppers Taverbo op nationale Masters

Tientallen tafeltennissers van Taverbo-2M Engineering hebben zich vrijdag warmgespeeld voor het nieuwe seizoen. In de accommodatie aan de Voetboog werd het Stijve Spierentoernooi georganiseerd. Intussen moesten topspeelster Marlotte Staps en jeugdtalent Sanne van der Schoot vol aan de bak in Wageningen.

De tafeltennishal in sportpark Munsel is sinds deze week weer volgens reguliere tijden geopend en de trainingen worden hervat. De vijftienjarige Sanne van der Schoot en topspeelster Marlotte Staps van Taverbo hadden er al een voorbereiding opzitten. Afgelopen weekeinde moesten zij namelijk in actie komen tijdens de nationale Masters in Wageningen. Van der Schoot bereikte het podium niet, maar behaalde een verdienstelijke vierde plek in het jeugdtoernooi. 

KWARTFINALE

Marlotte Staps was als tiende geplaatst voor de vrouwencompetitie. Zij werd tweede in de poule, waarbij zij meerdere matchpoints tegen de als nummer 1 geplaatste deelnemer niet wist te benutten. De notering was echter voldoende om door te gaan naar de achtste finales. Hierin won ze van oud-teamgenoot Esmee van Marwijk van het Leidse Scylla met 4-1. 

In de kwartfinale was de latere winnares van het toernooi Tanja Helle duidelijk te sterk. Staps blikt echter tevreden terug op de Masters: ,,Het toernooi was al vroeg in het seizoen, waardoor ik nog weinig wedstrijdritme had. Ik ben met een plaats in de kwartfinale boven verwachting geëindigd. Ik ben tevreden dat ik net als bij het afgelopen NK aan kan haken bij de subtop."

Nu de spieren zijn opgewarmd en Taverbo andermaal laat zien op nationaal niveau mee te kunnen, lijkt de tafeltennisclub klaar voor het nieuwe seizoen dat over enkele weken start. Twee teams komen uit in landelijke klassen en binnen de jeugd zitten verschillende talentvolle spelers. Bovendien steekt de vereniging niet alleen energie in de top, maar ook in de breedte van de sport: veel recreatieve ploegen maken zich klaar voor de competitiestart.

KENNISMAKING

Er is nog ruimte voor geïnteresseerden om kennis te maken met de sport. Jeugd is welkom op dinsdag en donderdag tussen 18.30 en 20.00 uur, volwassenen mogen woensdag tussen 20.00 en 21.30 uur aansluiten. Op de website van de club staat meer informatie. Wie telefonisch contact wil, kan bellen naar Teun Vlaminckx: 06-47 87 16 01.

Sanne van der Schoot in actie voor Taverbo.
De Boxtelse tafeltennisster Marlotte Staps van Taverbo zorgde voor een stunt op het Nederland Kampioenschap. Ze schakelde de als tweede geplaatste Melanie Bierdrager uit. Zelf strandde ze in de kwartfinale. (Foto: Stanley Saptenno).