Hanny de Leijer (links) en Jacqueline Thomassen exposeren hun schilderijen in Liduina. De koffiekopjes beschilder Hanny zelf.
Hanny de Leijer (links) en Jacqueline Thomassen exposeren hun schilderijen in Liduina. De koffiekopjes beschilder Hanny zelf. Foto: eigen collectie.

HANNY DE LEIJER EN JACQUELINE THOMASSEN EXPOSEREN

Boxtelse schilderkunst in Liduina

De gangen en wachtruimten van Liduina, de Boxtelse vestiging van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, worden tot aan de jaarwisseling opgefleurd met schilderijen van twee Boxtelse autodidacten: Hanny de Leijer en Jacqueline Thomassen. Liduina is op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur geopend. 

Beide vrouwen schilderen inmiddels zo'n dertig jaar. In die periode volgden ze verschillende workshops om verschillende technieken te leren. 

Hoewel ze ook met olieverf en aquarel schilderen, werken De Leijer en Thomassen toch het liefst met acryl. Daarbij voegen ze ook graag materialen aan de verf toe om hun creaties wat spannender te maken. 

In de voormalige bakkerij  aan de Baroniestraat die zij jarenlang met haar in juli overleden man Jan runde, heeft De Leijer haar eigen atelier. Daar werkt ze impressionistisch met een losse toets en schuwt ze niet om met haar vingers het gewenste resultaat te bereiken. Thomassen schildert realistisch en heel precies. Beiden halen hun inspiratie uit alledaagse dingen of zaken die ze bezighouden. 

In de etalage zijn werken van de twee vrouwen te bewonderen. Op afspraak of door aan te bellen is het atelier geopend. Er worden ook workshops gegeven. Kijk voor meer informatie op www.hetatelierboxtel.com.


q Hanny de Leijer (links) en Jacqueline Thomassen exposeren hun schilderijen in Liduina. De koffiekopjes beschildert Hanny zelf. 

Foto: eigen collectie.

Hanny de Leijer en Jacqueline Thomassen vierden tijdens De Rode Draad het eerste lustrum van Het Atelier Boxtel. (Foto: Peter de Koning).