Voorzitter Frans van der Struijk (links) en Antoon Vorstenbosch hebben allebei een echt LSV-hart. Ze kijken dan ook uit naar het feestweekend.
Voorzitter Frans van der Struijk (links) en Antoon Vorstenbosch hebben allebei een echt LSV-hart. Ze kijken dan ook uit naar het feestweekend. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Nieuwbouw Lennisheuvel kan LSV impuls geven’

Algemeen

Vrijwilligers bouwen met vereende krachten tenten op. De Lennisheuvelse Sport Vereniging (LSV) dateert van 1970, maar viert komende zaterdag 3 en zondag 4 september haar vijftigjarig bestaan, na twee jaar uitstel. De club telt momenteel een veteranenelftal en twee seniorenteams. Voorzitter Frans van der Struijk: ,,Maar we gaan door. Als bestuur doen we er alles aan om de vereniging overeind te houden.”

Financieel is LSV gezond, de accommodatie is voorzien van zonnepanelen en led-verlichting en beschikt over alle benodigde faciliteiten. Maar aanwas vormt een probleem. Van der Struijk: ,,Toen we het vijfentwintigjarig bestaan vierden, sprak de toenmalige voorzitter de wens al uit dat er gebouwd zou worden in het dorp. Maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Terwijl nieuwbouw in Lennisheuvel de club een impuls kan geven.”

Niet alleen LSV, ook andere verenigingen kampen met vergrijzing en teruglopende ledentallen. Corona heeft niet geholpen. Oud-voorzitter Leo van den Heuvel: ,,Voetballers waren ineens elke zondagmiddag thuis bij hun gezin en dat bleek best gezellig.” LSV kan voor het naderende seizoen dan ook geen standaardelftal op zon..