Het bankkantoor van de Rabobank werd in 1971 gebouwd nadat villa Ruijsdael, waar destijds de Boerenleenbank zetelde, was afgebroken. Bouwpastoor was bankdirecteur Jan Berkers. Diverse malen vond een verbouwing plaats. De meest ingrijpende was in 1994 toen niet de voorgevel werd voorzien van een grote gebogen glaswand en de verdiepingsvloeren werd doorgebroken.
Het bankkantoor van de Rabobank werd in 1971 gebouwd nadat villa Ruijsdael, waar destijds de Boerenleenbank zetelde, was afgebroken. Bouwpastoor was bankdirecteur Jan Berkers. Diverse malen vond een verbouwing plaats. De meest ingrijpende was in 1994 toen niet de voorgevel werd voorzien van een grote gebogen glaswand en de verdiepingsvloeren werd doorgebroken. Foto: Albert Stolwijk

Rabobankpand wordt met grond gelijkgemaakt

Algemeen

Het voormalige pand van de Rabobank aan de Stationsstraat gaat tegen de vlakte. Tot en met augustus 2023 worden daar nog Oekraïense vluchtelingen opgevangen, maar daarna hoopt eigenaar BPD Bouwfonds snel met de sloophamer aan de gang te kunnen. Echter, niet voordat er uitvoerig gesproken is met de buurt. 

Het gebouw uit 1971 beschikt namelijk over een kelder met een diepte van drie meter en een oppervlakte van negenhonderd vierkante meter. ,,Op dit moment zijn we vooral aan het kijken wat we daarmee kunnen doen”, vertelt ontwikkelmanager Georgeanne van Liebergen van BPD Bouwfonds. De ondergrondse ruimte biedt namelijk kansen voor zowel de toekomstige bewoners als de buurt. ,,Dat kan een berging worden, maar ook een gezamenlijke functie voor de buurt is een optie. Dit soort mogelijkheden willen me met de omgeving verkennen.”

BEWONERSAVOND

BPD had de redactie van Brabants Centrum al twee weken geleden geïnformeerd dat het pand gesloopt zou worden, maar op voorwaarde dat de buurt eerst per brief geïnformeerd kon worden vo..