De huifkar en het draaiorgel vormen steevast een onderdeel van de Boxtel-Oostdag.
De huifkar en het draaiorgel vormen steevast een onderdeel van de Boxtel-Oostdag. Foto: Peter de Koning, 2014.

‘Koninklijke’ ontvangst op Boxtel-Oostdag

Algemeen

Wie zondag 4 september de Boxtel-Oostdag bezoekt, maakt goede kans te worden verwelkomd door lakeien. Het wijkorgaan en het bestuur van gemeenschapshuis De Rots heeft de ‘koninklijke’ bedienden ingeschakeld om de viering van het tweede lustrum extra cachet te geven.

Na een onderbreking van twee jaar hoopt de wijkbraderie van Boxtel-Oost tussen 11.00 en 16.00 uur weer veel publiek op de been te brengen. Tussen winkelcentrum Oosterhof (Beneluxlaan) en De Rots (Nieuwe Nieuwstraat) staan marktkramen opgesteld en op diverse plekken klinkt muziek. Zo speelt seniorenorkest Buchestelle om 12.00 uur bij het gemeenschapshuis, waar later ook het Strijpenhof Trio, Amy van Weem en het Brukels Muziekske van zich laten horen. Feestact De Dorini’s sluit er de dag af. 

Het Brukels Muziekske, dat afgelopen weekeinde in besloten kring het dertigjarig bestaan vierden, speelt ook bij cafetaria ‘t Lambertje in Oosterhof en gezondheidscentrum De Vier Kwartieren. Op deze twee locaties klinkt voorts muziek door F.Factorie en..