Hofkapel De Kromploegers uit Liempde maakte al eerder furore 'on tour' in de regio, zo ook in 2012.
Hofkapel De Kromploegers uit Liempde maakte al eerder furore 'on tour' in de regio, zo ook in 2012. Foto: Albert Stolwijk, 2012.

Kromploegers on Tour in nieuwe uitmonstering

Algemeen

De muzikanten van de Liempdse hofkapel De Kromploegers zijn zondag 4 september op diverse plekken in de omgeving te vinden. In een nieuwe outfit touren zij langs cafés in Boxtel, Liempde en Olland. En dat doen zij vanaf een mobiel podium.

Ludiek is het zeker, de Krompoegers on Tour. De oplegger van de vrachtwagen die de Liempdse muzikanten gebruiken, is omgebouwd tot podium. Het blaasorkest rijdt naar vier verschillende kroegen. Eenmaal geparkeerd, valt het zeildoek en worden de terrasgangers getrakteerd een kort, maar krachtig én vooral feestelijk optreden. 

De muzikale rondgang door de regio beleeft zijn derde editie. Twee jaar had deze al plaats moeten vinden, maar ja... corona. Nu komt het er toch van. En de leden van de hofkapel zien er nog eens extra blits uit: zij presenteren tegelijkertijd hun nieuwe kostuums. Die kwamen er dankzij de Vrienden van De Kromploegers, prinsenvereniging De Ploegers en Van Tilburg Mode & Sport. 

START IN BOXTEL

Het eerste optreden is om 12.30 uur bij De Oude Ketting aan de Bosscheweg 74 in Boxtel. Om 13.45 uur willen de muzikanten bij ‘t Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 in Liempde zijn. Een uur laten spelen bij café D’n Toel in Olland en afsluitend swingen de blazers vanaf 17.00 uur de pan uit bij Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. 

Geïnteresseerden kunnen ook mee touren en wel op de fiets. Aanmelden daarvoor kan via info@kromploegers.nl: deelnemers krijgen de route via mail toegestuurd.