De Kwekpoel in sportcentrum De Dommel is al jaren dé carnavalstempel voor de Boxtelse donseensjes. Ook dit jaar werd daar de waggelmascotte van de Knokkers binnengebracht.
De Kwekpoel in sportcentrum De Dommel is al jaren dé carnavalstempel voor de Boxtelse donseensjes. Ook dit jaar werd daar de waggelmascotte van de Knokkers binnengebracht. Foto: Bas van den Biggelaar.

Jeugdcarnaval maakt zich op voor elfde lustrum

Algemeen

Het duurt nog even voor het carnavalsseizoen in het Boxtelse Eendengat weer losbarst, maar nu al maken feestneuzen zich op voor een bijzondere editie. Immers het is 55 jaar geleden dat het jeugdcarnaval van start ging. Dit elfde lustrum is reden voor diverse feestelijke activiteiten. De eerste is een kleurwedstrijd waarvoor tijdens de Boxtel-Oostdag op zondag 4 september de aftrap wordt gegeven.

Tijdens het evenement delen de Knokkers, de vrijwilligers van Stichting Openbaar Jeugd Carnaval, kleurplaten uit. Ook de basisscholen verstrekken ze die. Inleveren kan tot en met 5 oktober bij speelgoedwinkel Van de Moosdijk aan de Stationsstraat. Het mag geen verrassing heten dat deze ondernemer ook de prijzen levert. De uitreiking daarvan is zaterdag 8 oktober om 14.30 uur in de speelgoedzaak.

Behalve voor de kleurwedstrijd vormt de Boxtel-Oostdag ook de start van een grote sponsorloterij ten behoeve van het jeugdcarnaval. Loten kosten vijf euro. Lokale ondernemers hebben de prijzen gesponsord. De trekking is op 15 januari in zaal De Comsche Hoeve. Daar is dan een feest ter ere van 55 jaar kindercarnaval in Boxtel. Nadere informatie hie..