Hans van Breugel tijdens een optreden bij De Herbergier in maart 2020. Hij tourde in coronatijd door Boxtel langs zorglocaties om de bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken.
Hans van Breugel tijdens een optreden bij De Herbergier in maart 2020. Hij tourde in coronatijd door Boxtel langs zorglocaties om de bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Hans maakte van het leven één groot feest’

Algemeen

Hij leerde nooit noten lezen, maar zette zijn leven toch in het teken van muziek. En feest! Hans van Breugel, die lokaal bekend stond onder zijn artiestennaam Disco M’n Bruur, overleed maandag na een slopende ziekte. 

Van Breugel trad aan het begin van de coronaperiode nog met net zoveel plezier op als toen hij op zeventienjarige leeftijd plaatjes begon te draaien onder de naam dj Columbo. Een feestje maken voor de mensen, dat was zijn grootste hobby. Zijn vrienden hebben daartoe wel eens de ludieke leus bedacht: ‘Hans gevraagd? Dan is het feest geslaagd!’ 

Sinds eind jaren tachtig staat Van Breugel al bekend als Disco M’n Bruur. In maart 2020 nog organiseerde hij een heuse tour door de gemeente. Daarbij bezocht de Boxtelaar de bewoners van zorglocaties om hen tijdens corona een hart onder de riem te steken. De Munsel, Liduina, Vinkenrode, De Vlaswiek, De Herbergier: iedereen werd er getrakteerd op een feestje. Met zijn broer Jos en vriend Eric Kempff,..