NS deelt ijs uit aan reizigers tussen NS-station Boxtel en Eindhoven Centraal.
NS deelt ijs uit aan reizigers tussen NS-station Boxtel en Eindhoven Centraal. Foto: Jan Hermens.

NS deelt ijsjes uit op treinstation Boxtel

Algemeen

Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) delen vanmiddag vanaf 15.00 uur op NS-station Boxtel ijsjes uit aan reizigers tussen Boxtel en Eindhoven Centraal . Dit als bedankje voor hun geduld tijdens de werkzaamheden aan het spoor. De reizigers moesten namelijk met de bus en dat betekende soms wachten.

De ijsjes worden verstrekt tot ze op zijn. Er worden tevens flesjes water uitgedeeld. Het is de laatste dag dat tussen NS-station Boxtel en Eindhoven Centraal busvervoer nodig is. Vanaf morgenochtend rijden er weer treinen op het traject, meldden medewerkers van de NS. De reisplanner bevestigt dit. Om 06.09 uur vertrekt de eerste trein vanuit Boxtel naar Eindhoven.

ProRail werkt al sinds 9 augustus aan het spoor bij Boxtel. Het grote aantal reizigers op dit traject kan niet allemaal op hetzelfde moment per bus vervoerd worden. Bovendien konden niet altijd alle aangevraagde bussen geleverd worden vanwege een tekort aan buschauffeurs bij de leveranciers. ,,De werkafspraken met de busbedrijven zijn aangescherpt, om de kans op overlast te bep..