What's Up, Destin
What's Up, Destin Foto: Jan Hermens.

What's Up, Destin?

Destin Grant (11) is op vakantie. Hij kampeert een week op Den Oorsprong in Boxtel. Althans, kamperen... Hij slaapt in een fraai huisje, genoemd naar zo ongeveer de bekendste vogel van Nederland, de huismus. Gisteren arriveerden hij en zijn familie op de mini-camping, die niet helemaal nieuw is voor hem. Zijn bonusoma en -opa waren daar al.

Je viert hier vakantie, maar woont hier niet, denk ik. Waar kom je vandaan? Destin: ,,Uit Amsterdam-Noord. Ik ben al eerder op deze camping geweest."

Oh, dan ken je Boxtel misschien al. Wat vind je van het dorp? Destin: ,,Dat weet ik niet. Daar ben ik nog niet geweest." ,,Misschien dit weekend", vult zijn bonusoma aan. ,,Het is kermis."

Hoe vind je het op Den Oorsprong? ,,Leuk, er is een flinke trampoline, een zwembad en veel skelters. Voor sommige ben ik wel wat te groot," vertelt de Amsterdammer.

Wat ga je zoal doen tijdens je vakantie? ,,Dat weet ik nog niet precies." Er is een programma, zo wordt aan de tuintafel naast het huisje duidelijk, maar dat is nog deels geheim. Het Oertijdmuseum maakt er waarschijnlijk deel van uit, mogelijk een uitstapje naar attractiepark DippieDoe in Best en de rest houdt bonusoma nog even onder haar pet.

Heb je speciale hobby's? Destin: ,,Ik heb een bijzonder huisdier: een slang. Ik had er eigenlijk twee, maar een is al na een week ontsnapt. We hebben hem niet meer teruggevonden. De andere waren we ook kwijt, die lag verstopt onder een warmtematje."

Wat voor soort is het? ,,Een rode rattenslang", weet de vakantieganger.

Heeft je huisdier nog speciale zorg nodig? ,,De luchtvochtigheid moet in orde zijn", legt Destin uit. ,,Hij heeft behoefte aan warmte en ik voer hem ongeveer eens per week een muis."

En heb je nog meer hobby's? ,,Ik deed aan ballet. Mijn moeder heeft een balletschool. En wat ik heel leuk vind: gamen." (Tekst en foto: Jan Hermens).