Kay Karssemakers had wat pech in Finland. Hij reed zondag een sterke eerste manche, maar viel in de tweede uit.
Kay Karssemakers had wat pech in Finland. Hij reed zondag een sterke eerste manche, maar viel in de tweede uit. Foto: Ray Archer Photography.

TWEEDE MANCHE EINDIGT VOORTIJDIG

Boxtelse motorcrosser strandt in rul Fins zand

Op het zanderige circuit in het Finse Hyvinkaa zat het de Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers afgelopen weekend niet mee. Hij viel zaterdag uit in de kwalificatierace, reed zondag een keurige eerste manche, maar bereikte in het tweede bedrijf de finish niet. Eindresultaat: een veertiende plaats in het dagklassement van de grote prijs van Finland.

De race behoorde tot de WK-cyclus in de klasse MX2. De jonge Boxtelaar, lid van het Hitachi KTM fuelled by Milwaukee-team, kampte zaterdag tijdens de kwalificatierace met mechanische problemen. Hierdoor kon hij niet verder. Zijn uitgangspositie voor de wedstrijden op zondag viel daardoor tegen. Desalniettemin kwam de crosser tot een elfde plaats na een nette eerste manche. In de tweede wedstrijd kwam hij meerdere keren ten val. Onder andere bij de start, waardoor hij als laatste aan de race begon. In de tweede ronde raakten Karssemakers en een andere rijder elkaar. Daardoor viel de Boxtelaar opnieuw en liep ook de motor schade op. De crosser reed wel door, maar viel door de mankementen aan zijn machine even later opnieuw. Hij moest vervolgens de wedstrijd voortijdig staken. 

FRANKRIJK

De avonturen in Noord-Europa, eerst in Zweden, daarna in Finland, zitten er weer op. Komend weekend zijn er nieuwe kansen voor Karssemakers, dan strijken de MX2-crossers neer in Saint-Jean d'Angely voor de grand prix van Frankrijk.


q Kay Karssemakers had wat pech in Finland. De Boxtelaar reed zondag een sterke eerste manche, maar viel in de tweede uit. Valpartijen nekten hem. Foto: Ray Archer Photography.