Een voorbijkomend rijtuig is een spectaculair gezicht. Hier lopen de paarden en de aanspanning op de terreinen van Landgoed Velder.
Een voorbijkomend rijtuig is een spectaculair gezicht. Hier lopen de paarden en de aanspanning op de terreinen van Landgoed Velder. Foto: eigen collectie.

TOERTOCHT DOOR BOS EN VELD IS 'LUST VOOR HET OOG'

Halte Klompenrit op landgoed Velder

De Klompenrit is zondag 11 september toe aan alweer haar vijfde editie. Deze toertocht voor paarden, menners en rijtuigen begint in Best, maar komt ook altijd door landgoed Velder, waar een rustplaats is ingericht. Met zestig deelnemers is de Klompenrit voor het publiek een lust voor het oog. 

De stopplaats op landgoed Velder is tweeledig. Niet alleen de deelnemers en de paarden kunnen er even uitrusten. Ook publiek is welkom en kan de aanspanningen op zijn gemak bekijken. Er is tevens voor een hapje en een drankje gezorgd. De deelnemers, die altijd konden kiezen voor een echte puzzelrit, zijn tijdens deze lustrumeditie bezig met kleine opdrachten en spelletjes.

Organisator Toon van de Loo kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen edities. De voorgaande ritten waren volgens hem mede een succes dankzij het mooie weer en de natuur. De tocht voert namelijk door de bossen van de landgoederen Heerenbeek en Velder bij Liempde en het natuurgebied De Mortelen bij Oirschot. Van de Loo: ,,We werken samen met veel grondeigenaren om onze route zo fraai mogelijk te maken. Vooral Brabants Landschap en landgoed Velder zijn daarbij belangrijke partijen.”

INFORMATIE

De start van de Klompenrit is op 11 september tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf het terrein van Jan Vermeer aan de Mosselaarweg 10 in Best. Bij vertrek worden bij de splitsing Broekstraat-Mosselaarweg alle deelnemers aan het publiek voorgesteld. Rond 12.00 uur worden de eerste deelnemers op landgoed Velder verwacht.

PRIJSUITREIKING

De traditionele puzzelrit mag dit jaar dan wat speelser uitpakken, er zijn wel degelijk prijzen te winnen. De uitreiking daarvan vindt vanaf 20.00 uur plaats in Buurthuis de Zessprong in Best.

Meer informatie is te vinden op www.klompenrit.nl of www.paardenrally.nl.


p Een voorbijkomend rijtuig is een fraai gezicht. Hier lopen de paarden en de aanspanning op Landgoed Velder. Foto: eigen collectie.