La Garage
La Garage Foto: Eigen collectie.

STRAATTHEATER EN MUZIEK OP DE MARKT

Bockesprongen vliegt van 
pannenkoek naar synthesizer

Festival Bockesprongen pakt zondag 18 september weer uit in het centrum van Boxtel. De organiserende stichting Bockepruik is druk bezig om het programma vol straattheater, live muziek en creativiteit rond te krijgen en licht alvast een tipje van de sluier. Bezoekers kunnen verrassende voorstellingen en muzikale uitspattingen verwachten.

Het gezelschap Hirondelles komt naar Boxtel met de komische voorstelling 'Crêpe de la bête'. Dit gaat over een sjiek restaurant in geldnood. De spelers combineren acrobatiek, jongleerkunst, humor en dunne pannenkoekjes tot een intrigerend geheel. Ook 'Evoluticum' van het Belgische gezelschap In Eigen Nat mogen bezoekers volgens de organisatie niet missen. Het is een eigenzinnige voorstelling over de halsstarrige mensheid en de dreigende zeespiegelstijging. Marineofficier en wetenschapper Jean-Jacques Cousteau denkt er het zijne van en komt daarbij niet alleen naar Boxtel.

GARAGEROCK

Op het muziekpodium in de Oude Kerkstraat varieert het aanbod van sfeervolle synthesizers tot heavy garagerock. Boxtelaar Lucas de Koning opent het programma met synthesizercomposities waarin Devo, Spinvis en LCD Soundsystem doorklinken. Basura uit Nijmegen en het Utrechtse Le Garage spelen heavy garagerock en -blues. De lokale muzikanten van REMember Buffalo  uit Boxtel en Liempde brengen een eerbetoon aan REM en The Tragically Hip. Powertrio Rats and Daggers (Utrecht) met de charismatische Imara Speek staat voor rauwe emotie en wanorde, terwijl het Eindhovense Lokotov Mocktail een smakelijke stijlenmix serveert uit de jaren '60 tot '90.

Het programma van Bockeprongen krijgt de komende weken nog meer vorm. 

AANPAKKERS

Stichting Bockepruik is voor Bockesprongen nog op zoek naar extra vrijwilligers. Deze aanpakkers, zoals de organisatie ze noemt, helpen tijdens het festijn op 18 september met de opbouw, opruimen en alles daartussen. Ervaring is geen vereiste. Aanmelden kan via e-mail: info@bockepruik.nl.


pp De Utrechtse band La Garage laat zondag 18 september stevige rock- en bluesmuziek horen op het podium bij café De Kerk. Foto: eigen collectie.


Henny van den Boom, zanger en gitarist van de Boxtelse band REMember Buffalo.
Lockotov Mocktail.
Le Garage.
Remember Buffalo.
Basura.
La Garage.
Rats and Daggers.
Checkpoint