Het plantsoentje tussen de Beneluxlaan en het parkeerterrein bij appartementencomplex Princenlant IV is deels vertrapt door mensen die het als een 'sluiproute' gebruiken.
Het plantsoentje tussen de Beneluxlaan en het parkeerterrein bij appartementencomplex Princenlant IV is deels vertrapt door mensen die het als een 'sluiproute' gebruiken. Foto: Henk van Weert.

Boxtel is mooi, hou het zo!


Ieder dag kun je zien dat de gemeente zich uit de naad werkt om ons dorp mooi te maken en mooi te houden. Maar wat ik steeds zie: overal worden plantsoentjes en andere groenstroken kapot gereden. Door inwoners zelf. 

Overal mooie, dure plantsoenen, maar wat heeft het voor zin? Het wordt overal vernield. Mensen fietsen niet over het fietspad, maar door de beplanting. Je ziet er overal sporen van. Kijk maar eens op de hoek van de Hendrik Verheeslaan en de Beneluxlaan. Bij het kunstwerk Beeld op Hendrik Verhees is de mooie beplanting stuk gereden of er helemaal uit getrokken, misschien wel voor gebruik in de eigen tuin. 

In het dorp ligt een mooi stroompje (Binnendommeltje - red.) maar het gazon op de hoek: kapot gefietst of met de auto kapot gereden. Zo kan ik nog wel meer plekken opnoemen. 

Kunnen mensen niet even nadenken voordat ze op de fiets springen? Dan kan Boxtel toch heel mooi worden. 


        BERT VERBOORT


p Het plantsoentje tussen de Beneluxlaan en het parkeerterrein bij appartementencomplex Princenlant IV is deels vertrapt door mensen die het als een 'sluiproute' gebruiken. Foto: Henk van Weert.