Het e-mailadres staat keurig vermeld op de website, maar de afhandeling van digitale post kan beter, stelt Pricon uit Emmen. Het klantcontactcentrum hield richtlijnen van de overheid omtrent e-mailcontact tegen het licht bij alle Nederlandse gemeenten.
Het e-mailadres staat keurig vermeld op de website, maar de afhandeling van digitale post kan beter, stelt Pricon uit Emmen. Het klantcontactcentrum hield richtlijnen van de overheid omtrent e-mailcontact tegen het licht bij alle Nederlandse gemeenten. Foto: Gemeente Boxtel.

Pricon: ‘Boxtel kan sneller reageren op e-mail en ontvangstbevestigingen sturen’

Algemeen

Landelijk gezien scoren Brabantse gemeenten ondermaats op het afhandelen van mailcontact. Dat stelt Pricon uit Emmen. Dit bedrijf, een klantcontactcentrum, heeft het voorbije jaar alle gemeenten in Nederland getoetst op een aantal landelijke richtlijnen. Ook in Boxtel schort er nog het een en ander.

De klantcontactbeheerder uit Drenthe toetste de plaatselijke overheden onder andere op e-mailadressen en contactformulieren op de website. Dit is bij de gemeente Boxtel keurig op orde, stelt Pricon. 

SIMPELE VRAGEN

Maar de reactietijd is ondermaats. Volgens de richtlijnen van het Rijk staan er twee dagen voor het afhandelen van simpele vragen over bijvoorbeeld openingstijden van het gemeentehuis (of nu in Boxtel: de kermis). Boxtel doet daar langer over. Ook ontving Pricon geen ontvangstbevestiging van de e-mail. Hierin moet staan op welke termijn mensen een inhoudelijk antwoord kunnen verwachten. 

PRIVACY