Wijkagent Hicham Argani heeft zich in korte tijd geliefd gemaakt bij veel inwoners van de wijk Selissenwal en Esch.
Wijkagent Hicham Argani heeft zich in korte tijd geliefd gemaakt bij veel inwoners van de wijk Selissenwal en Esch. Foto: Bas van den Biggelaar

‘Boetes? Een goed gesprek werkt vaak beter’

Algemeen

Een agressieve vader die voor zijn dochter opkomt, hoe ga je daar mee om? Wijkagent Hicham Argani stond maandag voor dit dilemma. En zijn dag begon nog rustig met een kopje koffie bij de biljartende senioren in gemeenschapshuis De Walnoot... Argani is sinds eind maart actief in de wijk Selissenwal en Esch; hij werd al snel een lokale bekendheid door bijzondere belevenissen te delen via sociale media. ,,Dat draagt bij aan het contact met de bewoners, vooral met de jeugd.”

De wijkagent haalde in korte tijd verschillende keren het nieuws en zijn berichten op Instagram trekken aandacht. Een foto die hij deelde van een driejarig jongetje in een mini-BMW X5 die Argani in Boxtel ‘staande houdt’, werd opgepikt door landelijke media. ,,Ja, dat ging heel snel. Ik kreeg de hele dag appjes dat mijn post overal te zien was. Dat is overigens geheel met toestemming van de vader gegaan. Het is natuurlijk leuk dat dit bericht zoveel aandacht kreeg, maar ik gebruik social media vooral om te laten zien hoe we bij de politie te werk gaan. Ook leg ik uit waarom we bepaalde keuzes maken. Het helpt zelfs bij het oplossen van kleine zaken”, geeft Argani aan.