V.l.n.r.: Natasja Willems, Iris Koesen en Jose Gerrits kunnen niet wachten om de senioren in 't Hart van Boxtel te vermaken. De drie Boxtelse ondernemers organiseren dit jaar het kermiskienen voor kwetsbare ouderen, waardoor de eerder nog geannuleerde activiteit toch door kan gaan.
V.l.n.r.: Natasja Willems, Iris Koesen en Jose Gerrits kunnen niet wachten om de senioren in 't Hart van Boxtel te vermaken. De drie Boxtelse ondernemers organiseren dit jaar het kermiskienen voor kwetsbare ouderen, waardoor de eerder nog geannuleerde activiteit toch door kan gaan. Foto: Hans van Doorn.

Toch nog ouderenbingo door centrumondernemers

Algemeen

Het is de afgelopen edities van de Boxtelse kermis, op coronajaren 2020 en 2021 na, een traditie geworden. De ouderenbingo die sinds 2014 op de vloer van de botsauto’s wordt georganiseerd. Die zou komende kermisdinsdag 23 augustus weer op het programma staan, maar het Centrummanagement Boxtel kreeg de activiteit niet op tijd geregeld. Daarom pakken ondernemers Natasja Willems, Jose Gerrits en Iris Koesen de handschoen op. 

De ouderenbingo was oorspronkelijk een initiatief van kermisambtenaar Richard Schuurs van de gemeente Boxtel en speciaal bedoeld voor kwetsbare senioren. Destijds was ook stichting Met je hart betrokken, opgericht in 2013 door de Boxtelse Babs van Geel, die zich inzet om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en inmiddels in 45 gemeenten actief is. 

Aan het begin van de zomerperiode werd ondernemer Willems van Natasja Fashion aan de Rechterstraat gevraagd door Centrummanagement om mee te helpen. Al enkele jaren organiseert zij de populaire diva-bingo’s. ,,Dus werd aan mij gevraagd of ik iets kon betekenen.” 

MEER INZET