Welke inwoner van Lennisheuvel herkent zichzelf op deze foto van het kindervakantiewerk in 1993? Meld het via e-mail: bc@brabantscentrum.nl.
Welke inwoner van Lennisheuvel herkent zichzelf op deze foto van het kindervakantiewerk in 1993? Meld het via e-mail: bc@brabantscentrum.nl. Foto: Piet van Oers.

HET HELE DORP FEEST MEE OP VRIJDAG 2 SEPTEMBER

Kindervakantiewerk in Lennisheuvel zorgt al vijftig jaar voor speelplezier

Het Kindervakantiewerk in Lennisheuvel bestaat 52 jaar, maar viert vrijdag 2 september zijn vijftigjarig bestaan. Het hele dorp mag mee feesten. 

Voordat de festiviteiten losbarsten, is het nog twee dagen bouwdorp. De kinderen uit Lennisheuvel gaan namelijk op woensdag 31 augustus al aan de slag met hamer en spijkers om mooie hutten in elkaar te zetten. Het thema dit jaar is: Games. Inschrijven is nog mogelijk via kvwlennisheuvel@gmail.com.

DORPSFEEST

Als het bouwdorp op vrijdag weer is afgebroken, barst vanaf 19.00 uur het dorpsfeest los. Voor de kinderen zijn er tot 21.00 uur springkussens, een rodeostier en een levensgroot dartbord. De volwassenen kunnen tot 01.00 uur onder het genot van een drankje genieten van live muziek van een coverband en dj-act Smokey & the Bandit. De entree is gratis.

FOTO-EXPOSITIE

Voor wie in de afgelopen vijftig jaar aan Kindervakantiewerk heeft meegeholpen of zelf als kind heeft meegedaan, wordt bij gemeenschapshuis Orion een expositie ingericht met foto's van de afgelopen halve eeuw. 

Bij dit artikel is een afbeelding uit het krantenarchief geplaatst. De foto werd in 1993 gemaakt, maar belandde destijds niet in de redactiekolommen. Als thema was dat jaar gekozen voor cowboys en indianen. 

Het was voor het eerst dat het kindervakantiewerk in Lennisheuvel op eigen kracht werd gehouden, voorheen was het een onderdeel van een Boxtel-breed organisatiecomité. Dat hield een jaar eerder echter op te bestaan vanwege een gebrek aan vrijwilligers.