Mirte (links) en Mart (midden, met korte broek) mochten gisteren het team van Brabants Buske verwelkomen. Ze vertelden vol enthousiasme over hun camperverhuur voor een goed doel.
Mirte (links) en Mart (midden, met korte broek) mochten gisteren het team van Brabants Buske verwelkomen. Ze vertelden vol enthousiasme over hun camperverhuur voor een goed doel. Foto: eigen collectie.

Brabants Buske bezoekt Willem, Woezel, Wickie en Waldo

Algemeen

Mart Schoenmakers en Mirte van der Pol uit Liempde runnen Social Wheels. Ze verhuren klassieke Volkswagenbusjes en een Landrover Defender als campers. Met de opbrengst verstrekken ze microleningen aan ondernemers over de hele wereld. Brabants Buske van Omroep Brabant bezocht de Liempdenaren gisteren voor een reportage.

Buske treft buske, zo was het gisteren. Het team van het regionale televisieprogramma trekt namelijk door de provincie in een Volkswagen T3, een voertuig dat veel wegheeft van het model uit de jaren zeventig, de T2.

Mirte: ,,We hadden vorig jaar al contact met Brabants Buske, maar toen kon de opname niet doorgaan. Hun busje ging kapot. Vrijdag kregen we telefoon of ze zaterdag alsnog bij ons terechtkonden. Een perfecte timing, want we ontvingen net gasten die met een van onze busjes op vakantie gingen.”

Zoals Mart en Mirte al eens in Brabants Centrum uitlegden, verhuren ze camperbusjes via boekingsplatform GoBoony. Het geld dat ze daarmee verdienen, lenen ze uit aan kleine zelfstandigen overal ter wereld, via microkredietplatform Wakibi. M..