Circa honderd jaar oude ansichtkaart met blik op de Boxtelse watermolen. Het middelste pand (met schoepenrad) is verdwenen. Links runt de familie Van Stekelenburg vandaag de dag een meel-, zaden- en bloemenzaak. Rechts bewoont Luc Broos momenteel het Molenhuis.
Circa honderd jaar oude ansichtkaart met blik op de Boxtelse watermolen. Het middelste pand (met schoepenrad) is verdwenen. Links runt de familie Van Stekelenburg vandaag de dag een meel-, zaden- en bloemenzaak. Rechts bewoont Luc Broos momenteel het Molenhuis. Foto: Beeldbank Boxtel.

AVONDRONDLEIDINGEN BELEEF BOXTEL


Dommel zorgde voor economische bedrijvigheid 

In de serie dorpswandelingen voeren gidsen van Beleef Boxtel belangstellenden woensdag 10 augustus naar de Molenstraat. Een dag later, donderdag 11 augustus wordt de architectuur uit de periode na de Tweede Wereldoorlog bekeken. Het zijn de laatste twee groepswandelingen van deze zomer. 

Tijdens de twee kilometer lange Molenroute leren deelnemers over de economische bedrijvigheid die zich vroeger rond de Dommel afspeelde. Met deze rivier staat Boxtel al vroeg in verbinding met belangrijke steden. De gids belooft zijn wandelaars plekjes te laten zien die zij nooit eerder zagen.

Lange tijd vond men de jaren vijftig saai, sober en truttig. Dat beeld kleefde ook aan de gebouwen uit die tijd. Die konden het beste zo snel mogelijk worden vervangen. De laatste jaren komt men hierop terug. Vorige week maakte het gemeentebestuur bekend dat vijftig panden en kunstwerken uit de tijd van de wederopbouw (1940-1965) in aanmerking komen voor een plekje op de gemeentelijke monumentenlijst. De gids voert zijn gezelschap donderdag  op de drie kilometer lange tocht langs karakteristieke gebouwen en wijst op speciale architectuur. 

Beide zomeravondrondleidingen, die een tot anderhalf uur duren, starten om 19.30 uur bij het gemeentehuis aan de Markt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: rondleidingenboxtel@gmail.com of telefoonnummer 06-22 56 20 01. Deelname kost twee euro per persoon.


u Circa honderd jaar oude ansichtkaart met blik op de Boxtelse watermolen. Het middelste pand (met schoepenrad) is verdwenen. Links runt de familie Van Stekelenburg vandaag de dag een meel-, zaden- en bloemenzaak. Rechts het Molenhuis dat Luc Broos momenteel bewoont. Foto: Beeldbank Boxtel | Uitgave: drukkerij Van Eupen.