Het eerste weekeinde van augustus is traditioneel gereserveerd voor de Liempdse kermis.
Het eerste weekeinde van augustus is traditioneel gereserveerd voor de Liempdse kermis. Foto: Albert Stolwijk, 2021.

De kermis in Liempde krijgt al gestalte

De opbouw van de eerste attracties is al begonnen. Zaterdag 6 augustus om 15.00 uur gaat de kermis in Liempde officieel van start. Het volksfeest vol muziek en vermaak duurt nog tot en met woensdag 10 augustus. 

Naast de botsauto's, een draaimolen en grijpkramen, zijn ook de Crazy Sjimmy (cakewalk), Wild Thing (draaibank), trampolines en Super Jet weer in Liempde te vinden, net als de schietsalon, pusher en het kinderspel touwtje trekken.

Nu corona geen grote rol meer speelt en afstand houden niet meer hoeft, zijn alle attracties gewoon weer te vinden op het Raadhuisplein en in en rond het Concordiapark. Vorig jaar werd ook evenemententerrein D'n Tip nog gebruikt.

HORECA

Bij de horecazaken worden de terrassen uitgebreid en staan diverse optredens gepland. Bij café De Durpsherberg klinkt alle dagen muziek en zijn er speciale middagen voor jong en oud. Op maandag 8 augustus is er een optreden van feestduo Two for You. Bij de Buren (voorheen 't Huukske) brengt met onder meer Hitmaestro, Dave Bullens, Lampegastuh, De Dorini's en Nick Nicolai de juiste sfeer. Ook op het terras van het Wapen van Liempde is er vijf dagen muzikaal vertier.

BOXTEL

Een week na afloop van de Liempdse kermis, verhuist het vermaak en vertier naar Boxtel. Daar gaat op vrijdag 19 augustus de kermis van start. De gemeente heeft ervoor gekozen om alle grote attracties op het Breukelsplein te plaatsen en de Markt met zijstraten te gebruiken voor kinderattracties en meer ruimte te bieden aan de horecaterrassen. Het Boxtelse volksfeest van suikerspin en botsauto's duurt tot en met woensdag 24 augustus.