Het perceel aan de Haarenseweg dat de gemeente Boxtel graag wil verkopen is ongeveer een kwart voetbalveld groot. Veel woningen kunnen er niet op, maar inwoners van Esch zien genoeg andere mogelijkheden. Tiny Houses bijvoorbeeld, of een ecotuin.
Het perceel aan de Haarenseweg dat de gemeente Boxtel graag wil verkopen is ongeveer een kwart voetbalveld groot. Veel woningen kunnen er niet op, maar inwoners van Esch zien genoeg andere mogelijkheden. Tiny Houses bijvoorbeeld, of een ecotuin. Foto: Google Maps.

Esch valt over verkoop grond bij sportpark

Algemeen

En wéér klimmen Esschenaren ‘op de barricade’. Waar eerst het bouwproject aan de Ruiting reden tot protest was, komen inwoners nu in het geweer tegen de verkoop van een stuk grond aan de Haarenseweg. De gemeente Boxtel wil het beoogde perceel, naast het voetbalveld en parkeerplaats van Essche Boys, van de hand doen. Inwoners vragen zich af of er andere opties zijn. 

Het gaat om ‘Sectie A nummer 1051’, zoals het perceel in het kadaster geregistreerd staat. Hoewel het op de kaart een relatief klein stuk land lijkt, is het toch 4.225 vierkante meter groot. Momenteel wordt het gebruikt als weiland en lopen er enkele paarden. Maar de grond is officieel van de gemeente Boxtel en die wil er van af om ‘versnippering van eigendom tegen te gaan’. Het perceel wordt verkocht aan een omwonende. 

THUIS BLIJVEN

Met een korte publicatie op 21 juli op de gemeentepagina’s die toen onder meer in deze krant verschenen, werd de verkoop aangekondigd. Bezwaar maken kon veertien dagen, kortom: tot deze week. Juist die korte reactieperiode in combinatie met het tijdstip (twee dagen voor de zomervaka..