Eric van Overbeek (links) krijgt in zijn volgende voorstelling weer muzikale ondersteuning van Rob Terwijn. Die stond hem ook bij tijdens Niks, die de Boxtelaar in 2020 opvoerde.
Eric van Overbeek (links) krijgt in zijn volgende voorstelling weer muzikale ondersteuning van Rob Terwijn. Die stond hem ook bij tijdens Niks, die de Boxtelaar in 2020 opvoerde. Foto: Albert Stolwijk.

Nóg twee voorstellingen Van Overbeek in de maak

Algemeen

Zijn voorstelling Walden is nog in voorbereiding, maar de Boxtelse theatermaker Eric van Overbeek kijkt al weer vooruit. Direct na de opvoering van zijn laatste stuk in oktober, gaat hij namelijk aan de slag met ‘Het lied van de bultrug’ én er is zelfs nog een derde toneelact in ontwikkeling. Dit keer is niet de Franse Eik als speellocatie in beeld, maar kunstcafé Coupé aan het Stationsplein.

Van Overbeek heeft er voor gekozen om in 2023 twee voorstellingen te spelen in plaats van een. ‘Het lied van de bultrug’ moet in april zes keer op de planken staan bij het kunstcafé. Het stuk gaat over eenzaamheid en verbinding. Een moderne parabel over het onbereikbare, maar vooral een alibi om te blijven zingen, te dansen, musiceren en te spelen om maar niet te verdwalen. De Vlaamse acteur en schrijver Wim Opbrouck schreef de tekst. De regie is net als bij de huidige en vorige voorstelling van Van Overbeek in handen van Trudy Schambergen. De voorverkoop start op 1 november.