Een financiële reserve van ruim negen ton hield de gemeente Boxtel achter de hand om tegenvallers bij de ontwikkeling van de spoorzone aan de Van Salmstraat op te vangen. Dat bleek na afronding van het bouwproject niet nodig en dus is de meevaller in de boekhouding van 2021 verwerkt.
Een financiële reserve van ruim negen ton hield de gemeente Boxtel achter de hand om tegenvallers bij de ontwikkeling van de spoorzone aan de Van Salmstraat op te vangen. Dat bleek na afronding van het bouwproject niet nodig en dus is de meevaller in de boekhouding van 2021 verwerkt. Foto: Bas van den Biggelaar.

Financieel voordeel voor Boxtel door afsluiting bouwprojecten

Algemeen

Medio juni werd bekend dat de noodlijdende financiële positie van de gemeente Boxtel onverwacht een positieve draai kreeg. De jaarrekening over 2021 werd afgesloten met een overschot van 4,4 miljoen euro. Dat wordt deels veroorzaakt door een meevaller uit Den Haag. Het college van B en W heeft echter ook enkele projecten van het eigen grondbedrijf afgesloten en dat leverde iets meer dan één miljoen op.

Het grondbedrijf waarin de gemeente percelen koopt en verkoopt, boekte jaren op rij een negatief resultaat. Dat constateerde de accountant die de Boxtelse boekhouding beoordeelde onlangs tijdens een raadsvergadering. Wethouder Wim van der Zanden vertelt dat het college er werk van heeft gemaakt om langlopende projecten nu administratief af te sluiten. Dat leidt tot de vrijval van voorzieningen die waren gereserveerd voor eventuele tegenvallers tijdens bouwprojecten.

SPOORZONE LADONK

Het betreft onder meer de woningbouwprojecten In Goede Aarde en Princenlant, maar ook de ontwikkeling van bedrijventerrein Vorst A en de spoorzone aan de Van Salmstraat. ,,Zo’n bouwproject als In Goede Aarde is natuurlijk al lang klaa..