Langs de oever van het Smalwater (rechts op de foto) is in het bouwplan voor de pastorietuin nu een ecologische verbindingszone van 25 in plaats van 10 meter gereserveerd.
Langs de oever van het Smalwater (rechts op de foto) is in het bouwplan voor de pastorietuin nu een ecologische verbindingszone van 25 in plaats van 10 meter gereserveerd. Foto: Albert Stolwijk, 2021.

Aanpassing bouwplan Baroniestraat: meer groen

Algemeen

Het bouwplan voor de pastorietuin aan de Baroniestraat is flink aangepast. De geplande zeven woningen vervallen in ruil voor een brede groenzone langs het Smalwater. Het woonzorghuis komt er wel, maar krijgt studio’s in plaats van de oorspronkelijke appartementen. ,,De wijziging moet nog definitief vorm krijgen, we gaan dus ook nog in gesprek met omwonenden”, aldus Tijs Willemstein van Vrijborg Vastgoedontwikkeling in Vught.

De projectontwikkelaar heeft na overleg met de provincie en waterschap De Dommel besloten om de zeven woningen te schrappen. Er komt dus meer ruimte voor de ecologische verbindingszone en minder voor woningen. In overleg met de instanties komt de bebouwing nu op 25 meter van het Smalwater, in plaats van tien meter. 

Het woonzorghuis is bestemd voor senioren met een zorgbehoefte zoals dementie. Elke bewoner kan zijn of haar studio naar smaak inrichten. Op de begane grond zijn woonkamers en een open leefkeuken.

ECOLOGISCHE ZONE

Vrijborg kocht het perceel tussen de pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk, Museum Boxtel en Smalwater in 2018. Een jaar later werd al het groen van het perceel verwijderd, terwijl de vergunning nog niet rond was...