Tijdens de gebedsdienst aan het einde van zomerconferentie New Wine werd donderdagavond als vanouds een inzameling gehouden voor het goede doel. Die bracht extra veel op nadat bekend werd gemaakt dat de organisatoren met een tekort van 150.000 euro zaten opgezadeld.
Tijdens de gebedsdienst aan het einde van zomerconferentie New Wine werd donderdagavond als vanouds een inzameling gehouden voor het goede doel. Die bracht extra veel op nadat bekend werd gemaakt dat de organisatoren met een tekort van 150.000 euro zaten opgezadeld. Foto: Gerard Schalkx.

New Wine boekt een collecterecord: 187 mille

Algemeen

Door tegenvallende bezoekersaantallen, maar met name door de sterke kostenstijging, kampt de christelijke zomerconferentie New Win op landgoed Velder in Liempde aan het einde met een tekort van 150.000 euro. Toen dat donderdagavond bekend werg gemaakt tijdens een grote gebedsviering, werd spontaan een collecte gehouden. Die bracht bijna 187,5 mille op. 

De voorlaatste editie van New Wine trok in 2019 op Velder zo’n zesduizend voornamelijk protestants-christelijke bezoekers. Na twee jaar afwezigheid bleef de teller van deelnemers dit jaar steken op 4.700. Desondanks zijn de organisatoren uiteindelijk ‘echt heel blij en dankbaar’ voor de totale opkomst, stelt woordvoerder Mariëtte Woudenberg van New Wine. 

VRIJGEVIG

Dat het grote financiële tekort gedekt kan worden uit de de vrijgevigheid van de bezoekers tijdens de spontaan gehouden inzameling ontroert, de organisatoren, zo laat Woudenberg vandaag weten. Van de collecte-opbrengst gaat 10 procent naar een goed doel.